Werken op een lekker balkonnetje op Kreta

December 2, 2021
Werken op een lekker balkonnetje op Kreta

Hier zit dus weer zo'n digitaal mannetje. Weliswaar niet in een hangmat op Bali (je kent die jongens vast wel), maar op een lekker balkonnetje op Kreta. Ook niet verkeerd, al zeg ik het zelf. Even laptopje openslaan, wat klusjes wegwerken, factuurtjes sturen, plonsje maken in het zwembad en de dag afsluiten met een heerlijke Souvlaki in het nabijgelegen stadje.

Net voordat we aanschuiven in het restaurant kijk ik even snel op m'n telefoon. Nieuwe e-mail: "De koppeling werkt n..." Mijn vriendin ziet mijn moeilijke blik en vraagt me: "Wat is er?" Ik verwijt mijn irritatie aan de lege maag, maar eigenlijk weet ik het al. Het komende half uur ben ik afwezig en denk ik alleen nog maar aan dat berichtje.

Heel af en toe kijk ik met een lichte jaloezie naar mensen met een 'vaste baan'. Van 9 tot 5 present zijn, gezellige collega's, zekerheid van hetzelfde inkomen en een aantal weken per jaar ongestoord op vakantie. Zeker dat laatste is iets wat mij nog steeds niet echt lukt. Klanten hebben je nodig, ook als je in een zonnig oord aan de Middellandse Zee zit.

Even terug: Aan het einde van de avond komen we met een volle maag terug in ons appartement en klap ik nog snel dat ding open. 10 minuten later werkt de koppeling weer en leg ik voldaan de laptop weg. Nog even tegen mijn vriendin zeggen dat het probleem is opgelost, dat ik het genieten vind dat ik zelf kan bepalen wanneer ik zin heb om te werken, dat ik kan zijn waar ik wil zijn en met wie ik wil zijn, dat het fijn voelt om uit verschillende potjes mijn centen te verdienen en dat ik alweer zin heb in onze volgende vakantiedag: Ontbijten, sporten, zwemmen, lunchen, hiken, zwemmen, beachballen, zwemmen, uiteten. En, heel even werken... Maar ach, het hoort erbij.

Geweldig, toch?

Een project starten?

Een vraag stellen of gewoon even gedag zeggen is ook helemaal goed. We zijn altijd blij om je te helpen.

Neem contact op